Begrippen

Er worden nogal wat begrippen en termen gebruikt binnen het rauwvoeren. Op deze pagina willen we de meest gebruikte termen uitleggen.

KVV Kant en klaar Vers Vlees
Alles wat uw dier nodig heeft wordt gemalen en vermengt en in porties verpakt. Dit is dus kant en klaar, compleet voer wat u gewoon zo kunt geven.
NRV Natuurlijk Rauw Voeren
Bij deze manier van voeren stelt u zelf het menu voor uw dier samen, waarbij het menu wordt gebasseerd op het prooidiermodel.  Bij NRV wordt doorgaans geen groente gevoerd.
BARF Biologically Appropriate Raw Food of Bones And Raw Food diet
Bij deze manier van voeren stelt u zelf het menu samen voor je dier, net zoals bij NRV. Alleen bij BARF horen ook groentes te worden gegeven als onderdeel van het menu.
Vuile Pens Pens is 1 van de magen van een herkauwer. Het orgaan “pens” zelf en de bacteriën die in de pens verantwoordelijk zijn voor het verteren van het voedsel zijn een zeer nuttig onderdeel van de voeding van honden. Het woord vuil betekend dat de pens na de slacht niet is schoongemaakt en dus nog wat inhoud kan bevatten.
Blanke Pens Is hetzelfde orgaan als vuile pens, alleen is deze geheel schoongemaakt. Door het schoonmaken zijn alle positieve effecten van pens weg en heeft het geen toegevoegde waarde meer voor het menu van de hond.